Het gaat goed met honk- en softbalvereniging O.V.V.O. Sinds de heroprichting in 2001 is de Amsterdamse vereniging flink gegroeid. Het meest in het oog springend is hierbij de bloeiende jeugdafdeling met inmiddels softbalteams voor meisjes en honkbalteams voor jongens waarmee in competities voor verschillende leeftijdscategorieën wordt deelgenomen. De seniorenafdeling bestaat uit verschillende honk- en softbalteams.

De vereniging draait op een kleine club enthousiaste vrijwilligers, waarbij de kwaliteit van de vrijwillige coaching- en trainersstaf zo hoog mogelijk is d.m.v. cursussen en meetings. Het  bestuur en verschillende commissies zorgen voor stabiliteit en een gezonde financiële huishouding.

Verschillende vrijwilligers zetten zich in als scheidsrechter of scoorder, staan in de kantine, organiseren toernooien of zorgen ervoor dat de velden wedstrijd klaar zijn.