ManualFysion is sponsor van OVVO Amsterdam.

ManualFysion is een praktijk voor manuele therapie en (sport)fysiotherapie met als kenmerken kennis, expertise, passie en enthousiasme. De missie van de praktijk komt er in het kort op neer dat de fysiotherapeuten en manueeltherapeuten met elkaar optimale zorg willen bieden aan de patiënt met een maximum aan plezier voor de hulpverleners zelf.

Om deze missie te kunnen najagen beschikt ManualFysion over uitstekende faciliteiten voor behandeling en training van patiënten. Daarnaast heeft de praktijk een uitgebreid netwerk waarmee de mogelijk ontbrekende onderzoek- en behandelopties worden gecompleteerd.

De patiëntenpopulatie van ManualFysion kent twee hoofdgroepen. Enerzijds zijn dat patiënten met een algemene indicatie voor fysiotherapie of manuele therapie en anderzijds zijn dat (top)sporters. De laatste categorie is groeiende door de verbintenis die de praktijk heeft met het CTO Amsterdam. Het Centrum voor Topsport en Onderwijs is een faciliteit van NOC-NSF die getalenteerde sporters in staat stelt zich optimaal te ontwikkelen. De hele paramedische begeleiding van deze sporters berust bij ManualFysion.

ManualFysion heeft zich ook verbonden aan de wetenschap. Een medewerker van de praktijk heeft zitting in een team dat onder leiding van Prof. Dr. Veeger wetenschappelijk onderzoek doet aan de VU in Amsterdam. Ook levert de praktijk data aan voor andere onderzoeken aan de universiteit. Momenteel participeert de praktijk in een onderzoek naar blessurepreventie bij werpers in honkbal.


  • Published: 5 jaar ago on 24 juni 2016
  • By:
  • Last Modified: juni 24, 2016 @ 8:38 am
  • Filed Under: Sponsors

Sponsors